085 - 080 6635 info@veluwsewensambulance.nl

‘Beide benen op de grond’

‘Beide benen op de grond’

 Een wensrit naar Terschelling. Eén van onze vrijwilligers maakte dit indrukwekkende verslag.

“Maandag stond ik weer even met beide benen op de grond, nadat we een vurige wens in vervulling mochten laten gaan. Meneer wilde nog heel graag met zijn vrouw en zijn twee kinderen een weekend naar Terschelling.​ Bij onze stichting kwam het verzoek binnen of wij de benodigde ondersteuning konden bieden tijdens het verblijf op het eiland. Al vrij snel na de aanvraag vond de wenscoördinator een chauffeur en verzorgende die de rit graag wilden begeleiden.”

Goede service Rederij Doeksen

“Vrijdag 3 januari om 12 uur vertrokken we om de familie op te halen en daarna te vertrekken naar Harlingen. De boot van 15:00 uur zou hen naar Terschelling brengen. We waren ruim op tijd en mochten als eerste de boot op om vooraan in de rij te parkeren. Daardoor konden we ook als eerste de boot verlaten bij aankomst op Terschelling.​ De reis duurt ongeveer een uur en drie kwartier, maar aan boord was er de mogelijkheid om in de rustkamer nog even wat te rusten tijdens de reis.​ Dank aan Rederij Doeksen en de geboden service!

Prima onderkomens

“Bij aankomst op het eiland hebben we meneer en zijn vrouw weggebracht naar Strandhotel Formerum, waar hen een prachtige kamer wachtte met uitzicht op zee. Met windkracht 6 op “Noord” verschenen er wel wat rimpeltjes op het water. ​Het was een prachtig knus hotel en men heeft er van genoten. Dank daarvoor aan strandhotel Formerum! Vervolgens zijn we samen met de rest van de familie vertrokken naar ons onderkomen op ‘West’. We zaten in huisje Zwarte Wei,  welke geheel belangeloos ter beschikking was gesteld door Bouke en Hanny Lettinga. Het was bij jullie ook erg knus. Heel erg bedankt ook voor jullie service!”

Rit over het strand

“De volgende dag zijn we rustig begonnen met ontbijt en om twaalf uur hadden we afgesproken in het hotel. Vervolgens gingen we tegen 13:00 uur kibbeling eten bij Zeevishandel Noordzee op ‘West’ en… dit ging er best wel in! Aansluitend was er een rustpauze ingebouwd in het huisje om daarna weer te vertrekken naar het hotel, want daar wachtte de volgende activiteit.​ Om 16:00 uur werden we opgehaald voor een strandrit met 4×4 voertuigen. Deze waren geheel belangloos ter beschikking gesteld door twee taxibedrijven op het eiland! Dankzij deze auto’s hebben we een uur over het strand gereden, wat prachtige beelden opleverde. Geweldig! Dank hiervoor!”

Strandrolstoel

“De volgende dag zijn we rustig opgestaan en gingen om 13:00 uur naar Hotel De Branding , voor een versnapering en een ritje met de strandrolstoel.​ We werden verrast met gratis warme chocomel met slagroom! Daarbij moest natuurlijk ook een stuk appeltaart en die was ook zeker niet vies.​ Aansluitend zijn we nog even met de strandrolstoel het strand op gegaan. We zijn toch ook nog maar even naar de vloedlijn gelopen, wat ook weer mooie beelden opleverden.​ Met dank aan Hotel De Branding en de aan ons geboden service!”

Thuisreis

“Tot slot gingen we weer terug naar het huisje voor nog wat rust en bezinning, voordat de terugreis begon met de boot van 17:30 uur.​ Ik denk dat ik uit naam van eenieder spreek als ik zeg dat dit bijna niet beter kon! Ik bedank de familie namens de stichting voor de verzorging van ons als begeleiders! Het was heerlijk om bij jullie te mogen zijn en dat we dit voor jullie konden doen.​Wij wensen meneer en zijn familie heel veel sterkte in deze moeilijke tijd!”
Call Now Button