Bestuur

Joey van der Weijden – Voorzitter / initiatiefnemer

Joey van der Weijden – Voorzitter / initiatiefnemerMijn naam is Joey van der Weijden (1980). In mijn dagelijkse leven ben ik werkzaam bij de Regionale Ambulance Voorziening Utrecht (RAVU) als ambulance zorg begeleider(AZB) .

Voordat ik bij de RAVU ben gaan werken vanaf januari 2018 ben ik werkzaam geweest bij Zonnehuis IJssel-Vecht groep waar ik verschillende functies heb bekleed in de zorg. Daarvoor ben ik 14 jaar bij defensie werkzaam geweest binnen verschillende functies namelijk: ambulancechauffeur, duikziekenverpleger, medewerker huisartsenpost en medewerker Spoedeisende Hulp. In de periode binnen Defensie ben ik twee maal uitgezonden geweest naar Afghanistan als medewerker Spoedeisende Hulp en daarvoor naar Kosovo als ambulancechauffeur.

Vanuit mijzelf en vanuit mijn werk zet ik me graag in voor mijn medemens. Vanuit dat oogpunt ben ik sinds 1989 vrijwilliger bij verschillende organisaties (geweest), die voornamelijk Eerste Hulp leveren. Stichting Veluwse Wens Ambulance gaat voor mij nog iets verder. Het gevoel wat ik krijg als ik iemand een onvergetelijke dag kan bezorgen, is voor mij onbetaalbaar. Het maakt mijn leven completer. Daarom zet ik mij in voor deze stichting als medeoprichter en voorzitter.

Joey van der Weijden

Johan Hut – Penningmeester

Johan Hut – PenningmeesterMijn naam is Johan Hut. Ik ben geboren in Weesp en op mijn twaalfde verhuisd naar Wezep.
In 1974 ben ik getrouwd en zijn wij gaan wonen op ’t Harde.

Inmiddels geniet ik van mijn pensioen. Ik heb bij verschillende werkgevers gewerkt, waaronder het Ministerie van Defensie, Stork Werkspoor Diesel, Provincie Overijssel en Tracer Schade- en onderzoeksbureau.

Van 2010 tot 2014 ben ik raadslid, namens de PvdA, in de gemeente Elburg geweest. Ik zet mij graag in voor anderen en ben jaren actief geweest binnen een aantal verenigingen in de regio, waaronder sv ’t Harde, Lokale omroep Elburg, vv. W.H.C. te Wezep, zwemclub De Hokseberg, K.N.V.B. afdeling Zwolle, Zaalvoetbalvereniging Elburg e.o., zwem4daagse commissie en recreatieve Triatlon. Ik heb bij de verenigingen verschillende functies bekleed.Nu werk ik nog als vrijwilliger in de wereldwinkel op t Harde. De Stichting Veluwse Wens Ambulance heeft mij een tijdje geleden gevraagd of ik tijdelijk de functie van penningmeester wilde invullen. Dit ‘tijdelijke’ is nu al weer geruime tijd en ik kan zeggen dat ik het met veel plezier doe. Op deze manier hoop ik mijn steentje bij te kunnen dragen om zo veel mogelijk laatste wensen te kunnen vervullen.

Johan Hut

Miranda van Tongeren – Secretaris / initiatiefnemer

Miranda van Tongeren – Secretaris / initiatiefnemerMijn naam is Miranda van Tongeren, ik ben 38 jaar en ben bijna altijd werkzaam geweest in de zorg. Ik heb daarbij veel ervaring opgedaan binnen verschillende doelgroepen waaronder, gehandicaptenzorg, ouderenzorg en jeugdzorg. Een paar jaar geleden heb ik, samen met Joey van der Weijden en Gert de Goede, het initiatief genomen om deze stichting op te zetten.

Voordat we deze stichting opgericht hebben, ben ik ruim 14 jaar vrijwilliger geweest binnen een organisatie die voornamelijk Eerste Hulp verleent. Daar heb ik verschillende projecten gecoördineerd en ben ik secretaris geweest.

Ik vind het heel erg belangrijk om iets voor de samenleving te kunnen betekenen. Zeker voor de groepen binnen de samenleving die wel wat steun kunnen gebruiken. Ik ben een echt zorgmens en vind hier mijn voldoening in. Het kleinste gebaar kan voor de ander al zoveel betekenen. Dat en het inzetten voor de medemens geeft mij dan ook een compleet gevoel. Vandaar ook mijn keuze om mij volledig voor deze stichting in te zetten.

Miranda van Tongeren

Kirsten – Algemeen bestuurslid / vrijwilligersmanager / coördinator privacy / coördinator ICT

Mijn naam is Kirsten. Ik woon in Elburg en ben werkzaam bij de overheid.

Naast mijn werk ben ik niet iemand die stil kan zitten, vandaar dat ik een een aantal jaar geleden op zoek ben gegaan naar vrijwilligerswerk. Al vrij snel kwam ik bij de vacature voor vrijwilligersmanager, waar ik op gesolliciteerd heb en ook ben aangenomen. Nu inmiddels alweer meer dan vier jaar werkzaam bij de Stichting, wat ontzettend gaaf en waardevol is om te doen. Toen ik werd gevraagd als bestuurslid, was ik ook meer dan vereerd! Ik ben blij dat ik me zo kan inzetten voor deze prachtige Stichting en hoop dit ook nog jaren te mogen blijven doen.

Helma van den Berg-Bastiaan – Algemeen bestuurslid / coördinator PR en Fondsenwerving

Mijn naam is Helma van den Berg-Bastiaan.

Ik ben 42 jaar, getrouwd en we hebben drie prachtige kinderen. Samen wonen we in IJsselmuiden.

Een aantal uren per week werk ik bij/met mijn man in onze winkel: Van den Berg Interieur in IJsselmuiden. Ook ben ik werkzaam bij ambulancedienst VZA International.

Ik kwam drie jaar geleden in aanraking met de wensambulance en “ben niet meer weg te krijgen”. Ik ga mee als chauffeur op wensritten en coordineer de presentaties en spreekbeurten/ bezoeken op school. Ik voel me bevoorrecht dat ik samen met een fantastische groep mensen me in mag zetten voor de stichting.

Het geeft me zoveel voldoening!!