Veluwse Wens Ambulance heet voortaan WensAmbulance Gelderland
085 - 080 6635 info@wensambulancegelderland.nl

Boottocht door Weerribben

Boottocht door Weerribben

Onderstaand stuk is ingestuurd door familie van de wensvrager.

“Op woensdag 16 juni om 14.00 uur kwam de Veluwse Wens Ambulance het erf oprijden. De kleinkinderen stonden de wensambulance al op te wachten en keken erg uit naar deze ‘wensdag ‘voor oma. Het weer was prachtig! Perfect voor de plannen die we hadden voor die dag, namelijk met ons hele gezin op een rondvaartboot door natuurgebied de Weerribben. Opa en oma, kinderen en kleinkinderen. Het was veel te lang geleden dat we met z’n allen bij elkaar waren geweest en juist dat vond onze moeder altijd zo fijn. Door corona werd hun 50 jarig huwelijk niet gevierd zoals ze voor ogen hadden. Ook de 70e verjaardag van moeders in december kon niet uitgebreid gevierd worden. Reden genoeg voor ons om de Veluwse Wens Ambulance in te schakelen voor een dagje weg met z’n allen.”

Op pad met Toto

“Door de ziekte die onze moeder heeft kan ze niet goed meer in de auto zitten en al helemaal geen rit van 45 minuten. Ze heeft helaas de hersenziekte MSA, een hele progressieve hersenziekte. Deze ziekte veroorzaakt dat de kleine hersencellen langzaam afsterven en dat daardoor heel veel functies in het lichaam uitvallen. Ze is hierdoor totaal hulpbehoevend geworden en dat in zeer korte tijd.
De vrijwilligers van de Veluwse Wens Ambulance haalden samen met ons moeders uit bed en legden haar op de brancard en ze gaven haar de leuke mascotte die die dag met ons meeging. Dit vonden de kleinkinderen natuurlijk heel erg leuk en hij kreeg de naam Toto. Buiten stond de rest van de familie en iedereen gaf moeders nog even een dikke knuffel voor ze de wensambulance in ging. Ze lag heel comfortabel op de brancard, op naar Ossenzijl waar de rondvaartboot op ons lag te wachten.”

Op de boot

“Na een goede rit kwamen we aan in Ossenzijl. Iedereen was inmiddels gearriveerd en samen liepen we de mooie route over brugjes en paadjes naar de boot. Iedereen had er heel veel zin in en moeders het allermeest!
We kregen allemaal een plekje toegewezen en de brancard met moeders ging als laatste aan boord en kreeg een mooi plekje voorin de boot. Zo kon ze mooi van haar af kijken en lag ze toch heel comfortabel. De rondvaartboot was een speciale platbodemboot waardoor deze boot op plekken kan komen waar andere grote boten niet kunnen varen. We voeren dwars door de moerasbossen en rietvelden van de Weerribben en de stuurman vertelde vol trots over ‘zijn Weerribben’. Hij was er terecht heel trots op. Tussendoor ging iedereen even een kijkje nemen bij moeders, vooral de kleinkinderen kwamen zo weer om oma een knuffel geven. Oma genoot volop!! En wij natuurlijk ook! Onze pa vond het ook prachtig, omdat hij volledig mantelzorger is voor moeders komt hij ook nergens. En was het hem ook zo gegund om eens een dagje weg te zijn! Prachtig uitzicht, goed gezelschap en een volop zomerse dag maakten deze ‘wensdag’ helemaal compleet.”

Herinneringen gemaakt

“We maakten waardevolle foto’s aan boord samen met opa en oma en na 5 kwartier varen zat het erop en gingen we weer van boord. Daar maakten we nog een groepsfoto en gingen we de ambulance weer in terug naar huis. Moeders was heel moe maar heel dankbaar voor deze mooie dag en dat waren we allemaal. Wat een mooie herinneringen hadden we gemaakt. Eenmaal thuis aangekomen hebben de vrijwilligers moeders in bed geholpen. Wat een goede zorgen voor moeders vanuit de vrijwilligers en wat waardevol dat dit bestaat!
Echt niets anders dan lof! Na een uurtje rusten haalden we moeders uit bed en kwam ze lekker bij ons zitten in de tuin. We hebben samen lekker gegeten en doordat het niet afkoelde kon moeders er nog een mooie poos bij zitten. Het was een super ‘wensdag’ vol met waardevolle momenten en prachtige herinneringen! Nogmaals heel erg bedankt namens de hele familie!”


Alleen onze naam is veranderd!

U zocht misschien naar de Veluwse Wens Ambulance en ziet nu plotseling WensAmbulance Gelderland staan. Toch bent u nog steeds aan het goede adres!

Na tien jaar en bijna 1200 wensritten gaan we onze naam veranderen, omdat we niet alleen op de Veluwe wensvragers ophalen maar dat in heel Gelderland en omstreken doen.

Alleen onze naam verandert, ons doel niet. Onze 150 vakkundige vrijwilligers vervullen met liefde de wensen van mensen die niet lang meer te leven hebben.

Sluit dit scherm maar snel en kijk wat we voor u of uw naasten kunnen betekenen.

Dit zal sluiten in 20 seconden

Call Now Button