‘We helpen De Veluwse Wens Ambulance aan kantoormaterialen’

Jan Willem van Dorp is eigenaar van Cartridge Europe; een duurzaam bedrijf in hartje Zwolle. Met zijn bedrijf sponsort hij de Veluwse Wens Ambulance. “Iemands laatste wens vervullen, is toch het mooiste dat er is?”

“Mijn vroegere buurman zit al jaren in het bestuur van De Veluwse Wens Ambulance”, zegt Jan Willem. “Door wat hij erover vertelde, heb ik respect gekregen voor de stichting. Als je terminaal ziek bent, dan is het fantastisch dat er mensen zijn die zo’n wensdag voor je regelen.”

Écht goede doelen
Jan Willem wordt vaak benaderd om doelen te sponsoren, maar hij is hierin selectief. “Iedere dag staan hier mensen op de stoep, maar ik wil alleen écht goede doelen ondersteunen.” Als zijn ex-buurman vraagt om iets te betekenen voor De Veluwse Wens Ambulance, reageert Jan Willem direct positief. “Waarom zouden we niet helpen? We kunnen de stichting prima ondersteunen in kantoormaterialen en cartridges.”

‘WAAROM ZOUDEN WE NIET HELPEN?’

“Het leven kan zomaar eens voorbij zijn”, vervolgt Jan Willem. “Vandaag zij, morgen wij. Ik geef liever aan De Veluwse Wens Ambulance, dan aan bijvoorbeeld een sportclub. We hebben het hier namelijk over mensen die aan het einde van hun leven staan. Nog één keer kunnen ze erop uit met dierbaren. Dit kan alleen worden gerealiseerd met behulp van De Veluwse Wens Ambulance.”

Buiten de boot
Omkijken naar anderen vindt Jan Willem belangrijk, dit zie je ook terug in zijn bedrijfsvoering. “We werken veel met leerlingen die buiten de boot vallen. Iedereen heeft recht op een plek in de maatschappij. Zo sta ik in het leven. Je kunt aan jezelf denken, maar uiteindelijk hebben we elkaar nodig in het leven.”