085 - 080 6635 info@veluwsewensambulance.nl

Doneren in natura – Dith Design

Doneren in natura – Dith Design

‘Meegaan op een wensrit kan ik niet, maar ik kan wel helpen met design’


Een paar jaar geleden maakte ze haar eerste ontwerp voor de Veluwse Wens Ambulance. De visitekaartjes vielen direct in de smaak. Inmiddels heeft Judith Hut van Dith Design talloze ontwerpen gemaakt voor de stichting. Dit doet ze deels vrijwillig. 

“Ik wil van betekenis zijn voor de mensen om me heen. Het past bij mij en mijn bedrijf om welzijnsorganisaties te ondersteunen”, zegt Judith. De Veluwse Wens Ambulance vindt ze een prachtige organisatie. “Mensen hebben een allerlaatste wens, maar kunnen dit niet zelf realiseren. Er is een ambulance met zorgprofessionals nodig om ergens te komen en er moet geregeld worden dat er ruimte is voor een brancard. Dit regelen de vrijwilligers.”

Belangeloos inzetten
Judith vindt het bijzonder dat zó veel mensen zich belangeloos inzetten. “Ik weet dat het niet altijd makkelijk is om een wensvraag in vervulling te laten gaan, hoe simpel de wens misschien ook is. Soms zijn vrijwilligers er dagen mee bezig, ze offeren hun vrije tijd op voor de medemens.”

Dith Design
Ze zet zich dan ook graag in voor de Veluwse Wens Ambulance. “Meegaan op een wensrit als verpleger is niet voor mij weggelegd, maar ik kan wel iets toevoegen als het gaat om mijn vakgebied: design.” Judith runt een reclamebureau in Emmeloord: Dith Design. Pennen, banners, antwoordkaarten, schrijfblokjes, nieuwsbrieven, visitekaartjes… je kunt het zo gek niet bedenken of Judith heeft het ontworpen voor de Veluwse Wens Ambulance. Dit doet ze tegen een fors gereduceerd tarief en deels vrijwillig.

Eenvoudige wensen
Het werk van de stichting raakt haar. “Het zet me stil bij wat ik heb, hoe ik leef en de keuzes die ik maak. Ik ben gezond en kan wensen wat ik wil, maar waarom leef ik er vaak niet naar? Straks is er nog maar één wens te kiezen.” De wensen van terminaal zieke mensen zijn vaak eenvoudig: een oma die erbij wil zijn als haar kleindochter een trouwjurk uitzoekt, of een man die nog één keer een kopje koffie wil drinken in dat ene café. Precies dít maakt indruk op Judith. “Het zijn dingen die ik elke dag kan doen, maar vaak niet doe. Soms strijk ik neer op een terrasje en kan ik intens genieten van een bakje koffie, de bedrijvigheid om me heen, de mensen op het water en de zon. Vaak lijken dit soort momenten vanzelfsprekend. Maar als ik de verhalen van de Veluwse Wens Ambulance lees, weet ik dat het niet zo is. Het alledaagse is juist waardevol.”

‘Het alledaagse is juist waardevol’

 

Call Now Button