Veluwse Wens Ambulance heet voortaan WensAmbulance Gelderland
085 - 080 6635 info@wensambulancegelderland.nl

Doneren in natura – Europe Cartridge

Doneren in natura – Europe Cartridge

‘Ik vind het normaal om te helpen’

Met zijn bedrijf Europe Cartridge in Heerde wil hij iets voor een ander betekenen. Dat doet hij onder andere voor WensAmbulance Gelderland. Jan Willem van Dorp: “Stel dat ikzelf op het eind van de rit ben… hoe mooi is het dan dat mijn laatste wens in vervulling gaat?”

Twintig jaar lang zat zijn bedrijf in Assendorp, de vooroorlogse stadskern in Zwolle. “We waren net de zoete inval. Naast de mensen die gericht iets nodig hadden, waren er ook mensen die geregeld langskwamen voor een kopje koffie of om hun verhaal te doen.” Dit typeert Jan Willem; hij bekommert zich om de mensen om hem heen en biedt graag een luisterend oor.

Normaal
Met zijn bedrijf steunt Jan Willem meerdere goede doelen. Hij hoeft niet lang na te denken als hij wordt benaderd door WensAmbulance Gelderland. “Het laten uitkomen van laatste wensen vind ik een mooi initiatief. Hier wil ik graag een bijdrage aan leveren.” Sindsdien worden printers, inktpatronen, papier en kantoorartikelen kosteloos aangeleverd door Europe Cartridge. Zelf vindt hij het niet zo bijzonder wat hij doet. “Dit is toch normaal? We moeten elkaar een beetje helpen. Als iedereen iets doet en omziet naar een ander, dan komen we een heel eind.”

 ‘Prachtig dat we dit met z’n allen kunnen realiseren’

Bijzaak
De komende periode kan WensAmbulance Gelderland blijven rekenen op de steun van Jan Willem. “Nog één keer de zee zien of afscheid nemen van familieleden… een laatste wens heeft grote impact op mensen. Op de wensvrager zelf, maar ook op mensen die straks achterblijven. Prachtig dat we dit met z’n allen kunnen realiseren.” Jan Willem denkt vaak aan hoe hij zelf behandeld zou willen worden. “Wat kan ik voor een ander doen? Dat is voor mij een belangrijke vraag, zó wil ik in het leven staan. De rest is bijzaak.”

 

 


Alleen onze naam is veranderd!

U zocht misschien naar de Veluwse Wens Ambulance en ziet nu plotseling WensAmbulance Gelderland staan. Toch bent u nog steeds aan het goede adres!

Na tien jaar en bijna 1200 wensritten gaan we onze naam veranderen, omdat we niet alleen op de Veluwe wensvragers ophalen maar dat in heel Gelderland en omstreken doen.

Alleen onze naam verandert, ons doel niet. Onze 150 vakkundige vrijwilligers vervullen met liefde de wensen van mensen die niet lang meer te leven hebben.

Sluit dit scherm maar snel en kijk wat we voor u of uw naasten kunnen betekenen.

Dit zal sluiten in 20 seconden

Call Now Button