‘De wensambulance mag gratis wassen bij ons’

De wensambulance is een graag geziene gast bij Autowas Elburg. Na iedere rit wordt de ambulance er gewassen. Als eigenaar Ruth Lokhorst (41) een wensvraag van dichtbij meemaakt, heeft het werk van de stichting haar hart en wil ze graag iets doen.

“Ik heb gezien wat het met mensen doet als een laatste wens in vervulling gaat”, zegt Ruth. “Mijn tante lag op sterven en zou de geboorte van haar kleinkind niet meer meemaken. Haar zwangere dochter schakelde de Veluwse Wens Ambulance in, zodat haar moeder het babykamertje kon zien.”

Alle emoties
“Zo’n wens lijkt klein, maar is in feite heel groot. Het betekent zo veel! Op de dag zelf liepen alle emoties door elkaar heen; verdriet, vreugde en verwachting. Mijn tante is nu overleden, maar de dierbare herinnering aan deze dag blijft.”

Wasmunten
Voor Ruth was deze gebeurtenis de aanleiding om de Veluwse Wens Ambulance te ondersteunen. “Ik zag de ambulance steeds vaker langskomen voor een wasbeurt”, vertelt Ruth. “Het aantal wensaanvragen neemt toe. Al die wasbeurten lopen behoorlijk in de papieren. Toen we de vraag kregen of we konden voorzien in wasmunten, hoefden we er niet lang over na te denken. Eigenlijk vond ik het direct een goed idee.”

Zo gezegd, zo gedaan. Iedere maand schenkt Autowas Elburg de Veluwse Wens Ambulance wasmunten, zodat de ambulance voor de volgende patiënt weer blinkt. Ruth: “Ik vind het fijn om dit te kunnen doen. Zakelijk gezien levert het misschien niets op, maar dat is niet erg. Het is een gevoelskwestie; ik vind het ongelooflijk goed wat de stichting doet.”