085 - 080 6635 info@veluwsewensambulance.nl

Even terug naar Vlieland

Even terug naar Vlieland

Namens de wensvrager en familie: ‘Anonieme helden met een naam’.

“De tijden zijn turbulent. In de huidige samenleving bestaat veel polarisatie. Denk maar aan de antivaccinatie-activisten die protesteren tegen de coronamaatregelen van de overheid. De grote druk op de zorg waarover veel discussie bestaat. Nog meer kampen zien we bij de klimaatcrisis, in de politiek zoals bij de formatie, de toeslagenaffaire, de economische en geopolitieke ontwikkelingen. We spreken over macht, tegenmacht en onmacht maar ook over vertrouwen en wantrouwen. De zwijgende meerderheid, vaak het baken van stabiliteit, lijkt volgens de media onder druk te staan. “Lijkt”, maar is dat ook zo? Want dan gebeurt er ineens iets, wat je ongelofelijk veel goed doet en je doet beseffen dat mensen om elkaar geven. Mijn zus Lies heeft uitgezaaid kanker in haar lichaam en is daardoor gekluisterd aan huis. Slechts met hulpmiddelen als de rollator, rolstoel en een traplift kan ze nog bewegen maar wel beperkt en met pijn.”

Dierbare herinneringen

“Lange reizen zit er niet meer in… dachten we. Totdat Frida van de Buurtzorg haar tipte op de wensambulance. De eerste contacten werden gelegd en mijn zus werd vrolijker en vrolijker. Ze had met name nog één vurige wens. Namelijk nog eenmaal haar eiland Vlieland bezoeken waaraan ze zoveel dierbare herinneringen heeft. O.a. met haar overleden man en een goeie vriendin van haar. Met de wensambulance werd dat in een keer mogelijk. Niets stond de vrijwilligers van de wensambulance in de weg om die lange reis over de weg en met de boot te ondernemen. Op 26 september 2021 was het zover en op 29 september was de terugreis. Mijn zus Lies vond het van begin tot eind geweldig. Met elkaar genoten we van het eiland met dat prachtige strand, die onstuimige zee, de rust en de fijne mensen die we ontmoet hebben. Veel herinneringen zijn herbeleefd.”

Naam en gezicht

“Bijzonder fijn waren de heen- en terugreis. Dankzij vrijwilligers van de Veluwse Wens Ambulance (chauffeurs, begeleiders en wenscoördinatoren o.a.) krijgen alle mensen van de wensambulance een naam en een gezicht. Maar in onze ogen ook van die zwijgende meerderheid die zich alleen maar roert als het nodig is. Indrukwekkend waren hun opofferingsgezindheid en hun aandacht voor de zorg. Geweldige mensen met een geweldige, belangeloze inzet die voor de massa anoniem zijn, die er niet om vragen om in de schijnwerpers te staan maar voor Lies en mijzelf voor altijd een naam en een gezicht hebben. Nogmaals, namens mijn zus Lies en mijzelf ontzettend bedankt voor jullie belangeloze hulp, zorg en empathie. Een zonnetje in deze tijden!”
Call Now Button