Huisfotograaf

Hallo,

Allereerst stel ik mij even voor, voordat ik iets meer vertel over mijn hobby
fotografie en mijn link hierbij naar de Veluwse Wens Ambulance.
Mijn naam is Theo Aalten ben 54 jaar en woon in Ermelo. Ik ben gelukkig getrouwd met
Mariette en we hebben  samen 3 kinderen.

Ik heb 32 jaar in de zorg gewerkt en dan met name met mensen met een
verstandelijke beperking. Daarnaast heb ik verschillende hobby’s, waarvan fotografie de grootste is. Denk hierbij aan natuurfotografie en foto’s maken in mijn geliefde Frankrijk. Daarnaast ben ik de vaste
fotograaf van voetbalclub DVS’33 uit Ermelo.

Uit eigen ervaring weet ik hoe belangrijk het is om herinneringen nog eens terug te kunnen kijken op foto’s, hoe moeilijk dit soms ook is.. Via de social media kwam ik in contact met de Veluwse Wens Ambulance en ben ik me gaan verdiepen in het goede werk wat zij allemaal doen. Denkende aan mijn hobby fotografie heb ik contact gezocht met de vraag wat ik  voor hun zou kunnen betekenen.

In Elburg heb ik een goed gesprek gehad en hebben we afgesproken dat ik de fotografie ga verzorgen tijdens open dagen, bij sponsoren, informatieavonden. Maar, wat mij het allermooist lijkt is de fotografie te verzorgen tijdens een wens/behoefte dag met de ambulance, mits de familie hier om vraagt.

Wetende hoe intiem zo een dag ook zal zijn maak ik op de achtergrond foto’s rekening te houden met uw wensen/vragen. Of zoals op de site van de Veluwse Wens Ambulance staat onder het kopje wat doen wij.

Voor het vervullen van die ene wens kan de inzet van een wensambulance zo belangrijk zijn! Vanuit die gedachte probeert Stichting Veluwse Wens Ambulance iets te betekenen voor de mensen die in hun (pré)terminale fase van hun leven zijn of door hun chronische ziekte afhankelijk zijn van liggend vervoer. “Nog een keer het ouderlijk huis zien” of “De trouwerij van mijn kleinzoon bezoeken”… Het zijn voorbeelden van wensen die de zieke medemens nog kan hebben. En zo een dag wil ik als er een vraag ligt van de familie fotograferen en dit later in een boekvorm aanbieden.

Heb de afgelopen periode een paar wensen vast mogen leggen met de camera. Dit waren allen zeer bijzondere wensen en heel intiem. Ik dank dan ook de familie voor het vertrouwen!
Vaak lever ik dezelfde dag de foto’s digitaal al aan en soms maak ik ook een paar filmpjes. Hieronder een paar foto’s van bijzondere wensen: