Veluwse Wens Ambulance heet voortaan WensAmbulance Gelderland
085 - 080 6635 info@wensambulancegelderland.nl

Knuffelen op de Knuffelboerderij

Knuffelen op de Knuffelboerderij

Onderstaand bericht ontvingen we van de echtgenoot van onze wensvrager:
“Vrijdagochtend vroeg heeft de thuiszorg Bea al helemaal gewassen en aangekleed: ze is er helemaal klaar voor! Bea vindt het spannend en ook wel emotioneel en weet ik ook niet goed wat ze kan verwachten. Dan is het zover: de fotograaf is gearriveerd, de ambulance met chauffeur en verpleegkundige volgen enkele minuten later. Na wat gemanoeuvreer staat de brancard in onze gang en kan Bea opstappen. Goed ingepakt gaan we onderweg. Haar man (Peter) heeft al even contact met de Knuffelboerderij De Weide Hoeve: ook zij zijn er klaar voor!
Na een ritje van een goed half uur komen we aan op de boerderij. We worden – in de stromende regen – opgewacht door de boer en boerin. Hoe mooi is dat: de ambulance rijdt achteruit over hert erf naar de overkapping zodat Bea droog uit de ambulance kan. Daarna gaan we zo snel mogelijk naar het huis – mét de brancard – om koffie te drinken. Pluim voor de vrijwilligers dat ze brancard in huis hebben gekregen. Daar is het een warm samenzijn, met mooie gesprekken, en hier en daar een traan. Naast de boer en boerin zijn ook de vaste vrijwilligers die normaal gesproken ook op vrijdag werken aanwezig. Het is fijn om elkaar weer te zien en te spreken.
Als de koffie met kruidkoek op is, gaan we naar de koeienstal. Vandaag is er, speciaal voor Bea, voor gekozen alle dieren binnen te houden. Bea heeft een speciaal plekje voor één van de koeien: en dat is Iris. Zij is het eerste kalfje waarbij Bea heeft meegeholpen met de bevalling. Iris gaat haar eerste kalf krijgen: ze is “uitgeteld” op 26 december. Als het meisje wordt, gaat ze Bea heten.
Bea kijkt nog even bij twee kalfjes, waarna we oversteken naar de stal waar de paarden staan en het jongvee. Bea geniet! Ze neemt afscheid van de dieren. Het wordt duidelijk dat het zo voldoende is, Bea wordt moe.
Vrijwilligers: bedankt voor de coördinatie, prachtige fotoś en film! Een dierbare herinnering is zo vastgelegd. Dank daarvoor! Dank voor de hulp en de begeleiding van Bea. En bedankt voor het rijden en het vakkundig manoeuvreren van de brancard.
En natuurlijk bedankt Knuffelboerderij Weide Hoeve, de boer en boerin en alle vrijwilligers, voor de gastvrije ontvangst, de koffie, maar vooral het warme contact en een mooi afscheid voor Bea.”


Alleen onze naam is veranderd!

U zocht misschien naar de Veluwse Wens Ambulance en ziet nu plotseling WensAmbulance Gelderland staan. Toch bent u nog steeds aan het goede adres!

Na tien jaar en bijna 1200 wensritten gaan we onze naam veranderen, omdat we niet alleen op de Veluwe wensvragers ophalen maar dat in heel Gelderland en omstreken doen.

Alleen onze naam verandert, ons doel niet. Onze 150 vakkundige vrijwilligers vervullen met liefde de wensen van mensen die niet lang meer te leven hebben.

Sluit dit scherm maar snel en kijk wat we voor u of uw naasten kunnen betekenen.

Dit zal sluiten in 20 seconden

Call Now Button