Veluwse Wens Ambulance heet voortaan WensAmbulance Gelderland
085 - 080 6635 info@wensambulancegelderland.nl

Mijn wensrit – Collega Marcel

Mijn wensrit – Collega Marcel

‘Je hebt de wereld een stukje mooier gemaakt’

Jarenlang werkten Karin en Marcel samen als vrijwilliger bij de Veluwse Wens Ambulance. Marcel was hier chauffeur en reed met de ambulance tijdens de wensdagen. Niet wetende dat hij een paar jaar later zelf ongeneeslijk ziek zou zijn en zelf een wensdag zou meemaken. Een ontroerend verhaal door de ogen van vrijwilliger Karin.

“Een paar jaar geleden zag ik je voor het eerst; je kwam op een informatieavond van de Veluwse Wens Ambulance. De Veluwse Wens Ambulance had de wensrit voor je vrouw gereden, zij was toen ongeneeslijk ziek. Op de informatieavond had je een fotoboek bij je vol met dierbare herinneringen aan die speciale dag. Je liet de foto’s zien en vertelde erover. Een van die foto’s hangt nog steeds op ons kantoor in Elburg. Op diezelfde avond meldde jij je aan als chauffeur, later ging je ook andere dingen doen voor de Veluwse Wens Ambulance. Altijd dacht je na over wat er beter of anders kon.

Een paar maanden geleden vertelde je me dat je zelf ongeneeslijk ziek was. Kanker. Gelukkig kon je worden behandeld. Je ging ziekenhuis in, ziekenhuis uit… tot ze niets meer voor je konden betekenen. Je was uitbehandeld. Ik zag boosheid en verdriet in je ogen; je bleef achter met talloze vragen. Het liefst wilde je twee weken thuis zijn en vanaf daar naar het hospice gaan. Maar dit lukte niet meer. Samen met je kinderen regelden we dat je nog een weekend thuis kon zijn, daarna ging je naar het hospice.

Toen we vroegen of je nog wensen had, vertelde je over Vlissingen. Hier woont een goede vriendin van je: Jessica. Je vertelde over jullie eerste ontmoeting en de bijzondere klik. Op zondag 24 september was het zo ver: jouw wensdag. Met de wensambulance haalden we je op uit het hospice en reden naar Vlissingen. De zon scheen uitbundig die dag. Het weerzien met Jessica was emotioneel. Jullie dronken koffie, lunchten en daarna vertrokken we naar de boulevard waar een troubadour een privéconcert gaf. Jessica had veel geregeld voor deze bijzondere dag. Als afsluiter ging je vliegeren op het strand, dit deed je altijd graag. De wind was gunstig en je genoot zichtbaar. Toen kwam het onvermijdbare afscheid.

Je moest hebben geweten dat je niet meer terug zou komen in je geliefde Vlissingen. Hoe was het voor jou om zo bewust afscheid te nemen? Ook voor ons als collega-vrijwilligers was het een emotionele dag. Wanneer rijd je een wensrit voor een dierbare collega? Op de terugreis was je moe van de lange reis. Door de zon en de wind had je kleur op je wangen gekregen en je ogen straalden. Bij het hospice werd je opgewacht door familieleden, ook je kleinkinderen waren er. Hier namen wij afscheid van jou.

Lieve Marcel, dankjewel voor je vertrouwen, je humor en dat we mee mochten op deze dag. Ik zal het niet vergeten. Ook jou als persoon niet. ‘Zorg dat je als stichting niet te snel groeit, ga vooral voor kwaliteit’, zei je eens. Of: ‘Wees zuinig op je vrijwilligers en geef elkaar dagelijks een schouderklopje. Doet iemand dit niet? Geef dan jezelf een schouderklopje.’ En: ‘Probeer goed te doen voor iedereen.’ Je had altijd ideeën en wijze raad.

Marcel, jij bent voor zó veel mensen van betekenis geweest. Dankjewel dat je de wereld een stukje mooier hebt gemaakt.”

‘Wanneer rijd je een wensrit voor een dierbare collega?’

 

 


Alleen onze naam is veranderd!

U zocht misschien naar de Veluwse Wens Ambulance en ziet nu plotseling WensAmbulance Gelderland staan. Toch bent u nog steeds aan het goede adres!

Na tien jaar en bijna 1200 wensritten gaan we onze naam veranderen, omdat we niet alleen op de Veluwe wensvragers ophalen maar dat in heel Gelderland en omstreken doen.

Alleen onze naam verandert, ons doel niet. Onze 150 vakkundige vrijwilligers vervullen met liefde de wensen van mensen die niet lang meer te leven hebben.

Sluit dit scherm maar snel en kijk wat we voor u of uw naasten kunnen betekenen.

Dit zal sluiten in 20 seconden

Call Now Button