085 - 080 6635 info@veluwsewensambulance.nl

Onvergetelijke en unieke tweede kerstdag

Onvergetelijke en unieke tweede kerstdag

Van de dochter van de wensvrager kregen we dit mooie stukje over tweede kerstdag 2023:
“Op tweede Kerstdag 2023 hebben wij een hele bijzondere kerst gevierd met onze familie dankzij de Veluwse Wens Ambulance. Mijn moeder van 94 jaar is na een hersenbloeding in september in Mariposa WZU Veluwe in ‘t Harde komen wonen. Door slikproblemen en halfzijdige verlamming gaat zij geleidelijk achteruit. Ze verheugde zich wel op ons traditionele kerst samenzijn op tweede Kerstdag met haar kinderen en kleinkinderen bij haar dochter in Elburg. Ze leefde er naar toe en was zich ervan bewust dat het haar laatste Kerst zou worden.
En wij dachten dat ze er met de rolstoeltaxi wel bij zou kunnen zijn. Maar ze kreeg in november Corona en werd bedlegerig, dus het vervoer werd een probleem.
Qua energie zou ze er hooguit een uur bij kunnen zijn, maar dat wilde ze nog wel steeds heel graag. Na een aanvraag bij de Veluwse Wens Ambulance waren er in een mum van tijd drie vrijwilligers gevonden die op tweede Kerstdag deze rit wilden verzorgen. Door een begeleidster, chauffeur en fotograaf werd zij om half 2 op Mariposa opgehaald in de Wensambulance en konden wij haar na een halfuurtje verwelkomen in Elburg. Zij werd op de brancard naar binnen gereden en we hadden een fijn samenzijn.
Er was een speech, ze werd toegezongen en we klonken de glazen. Mijn moeder genoot van het hele gebeuren en van een paar hapjes advocaat. Intussen maakte de fotograaf een mooie reportage.
Een uur was zo voorbij maar het was precies goed zo. Om 15 uur werd zij blij en voldaan terug gebracht naar Mariposa.
Wij zijn de vrijwilligers en de organisatie van de Veluwse Wens Ambulance dankbaar voor hun inzet waardoor het een unieke kerst is geworden dit jaar.”
Call Now Button