085 - 080 6635 info@veluwsewensambulance.nl

Onze geschiedenis

Al jaren een betrouwbare wensambulance organisatie

We zijn meer dan trots op wat we met hulp van vrijwilligers en sponsoren bereikt hebben!

Aan de keukentafel

Het idee voor de Veluwse Wens Ambulance ontstond eind 2013 aan een keukentafel in Elburg. De oprichters hadden, zowel op hun werk als privé, ervaren dat ernstig zieke mensen ook de behoefte hebben om er nog een keer op uit te gaan. Na maanden van voorbereiding werd Stichting Veluwse Wens Ambulance in juni 2014 opgericht. De koffietafel bleef nog even dienst doen als ‘kantoor’ en de trainingen in en rond de ambulance werden onder de carport van de initiatiefnemer gehouden. In eerste instantie werden de wensritten gereden met een ambulance die we in bruikleen kregen van  de collega’s van Wens Ambulance Brabant.

Eigen lokatie en auto

In 2015 stapten we uit onze kinderschoenen en vonden we onderdak bij de oude apotheek in Elburg. En wat waren we trots toen we in januari 2015 onze eerste eigen ambulance mochten verwelkomen. Die moest nog wel buiten geparkeerd staan, dus dat was niet ideaal. Omdat we al veel wensaanvragen kregen ontstond  al snel de behoefte aan een tweede ambulance. Met behulp van sponsoren  kregen we dat voor elkaar en arriveerde eind 2015 onze tweede ambulance.
In 2016 kregen we de beschikking over onze huidige lokatie aan de Moerrasstraat in Elburg. Met behulp van vrijwilligers en sponsoren bouwden we de casco-ruimte om tot ‘eigen huis’ met een garage voor twee ambulances, een kantoorruimte, een gezellige koffietafel en een trainingsruimte.

 

Dependance

Om Gelderland-Zuid beter te kunnen bedienen hebben we in eerste instantie een dependance  geopend in de voormalige brandweerkazerne in Dodewaard. Daarom kwam in 2017 ook onze derde gesponsorde ambulance goed van pas. Medio 2021 hebben we afscheid genomen van ons verblijf in Dodewaard en hebben we onze tweede uitvalsbasis in Opheusden geopend.

Twee vestigingen, drie ambulances en honderden uitgevoerde wensritten. We zijn meer dan trots op wat we met hulp van vrijwilligers en sponsoren bereikt hebben. Bedankt!

Wij staan voor u klaar

Wens aanvragen
Call Now Button