Veluwse Wens Ambulance heet voortaan WensAmbulance Gelderland
085 - 080 6635 info@wensambulancegelderland.nl

Onze wensambulances

Al jaren een betrouwbare wensambulance organisatie

Het comfort en de veiligheid van de wensvrager staat voorop

Drie luxe en moderne ambulances

WensAmbulance Gelderland beschikt over drie ambulances. Twee wagens zijn gestationeerd in Elburg, de derde heeft Opheusden als uitvalsbasis. Bij de inrichting en het gebruik van onze ambulances staan kwaliteit, patiëntveiligheid en comfort voorop.

Bekijk de 360 virtuele tour.

Kwaliteit

De overheid heeft geen kwaliteitskader voor wensambulances opgesteld. Omdat wij kwaliteit en patiëntveiligheid erg belangrijk vinden, houden we voor onze ambulances, materiaal, vrijwilligers en het gehele zorgproces de richtlijnen aan die in het kwaliteitskader voor zorgambulances zijn vastgelegd.

 

Daarom beschikken onze drie ambulances over de basisuitrusting zoals deze is voorgeschreven voor zorgambulances (laag complexe zorg). Daarnaast zijn onze ambulances voorzien van een AED, een mobiele zuurstofconcentrator ( hiermee kunnen we tot 5 liter zuurstof geven via puls) en een mobiele uitzuigunit (LSU).

Comfort

Omdat wij ernstig zieke wensaanvragers vervoeren, heeft het comfort voor de wensvrager extra aandacht gekregen bij de inrichting van onze ambulances. Wij zijn er dan ook trots op dat al onze ambulances zijn voorzien van:

Een elektrische brancard, waarmee de wensvrager comfortabel in en uit de ambulance gereden kan worden

• Een extra comfort-matras (anti-decubitus werking) om de wensrit voor onze wensvragers zo comfortabel mogelijk te maken. Deze matras verdeelt de druk, waardoor het vervoer voor mensen met doorligplekken ook comfortabeler wordt.

• Een hoverboard waar de brancard op bevestigd wordt. Dit is een veertafel die tijdens het rijden nog extra schokken kan opvangen.

• Ramen aan alle kanten, waardoor de wensvrager rondom zicht naar buiten heeft. Speciale raamstickers zorgen ervoor dat de privacy van de wensvrager gewaarborgd blijft.

Strandbrancard

Omdat ‘nog één keer naar de zee gaan’ een vaak uitgevoerde wens is, hebben we op beide locaties de beschikking over een (elektrische) strandbrancard. Dat is een brancard op grote wielen, waarmee we zelfs over het strand kunnen rijden. Deze strandbrancards vervoeren we in een aanhanger die achter de ambulance wordt gekoppeld.

Wij staan voor u klaar

Wens aanvragen


Alleen onze naam is veranderd!

U zocht misschien naar de Veluwse Wens Ambulance en ziet nu plotseling WensAmbulance Gelderland staan. Toch bent u nog steeds aan het goede adres!

Na tien jaar en bijna 1200 wensritten gaan we onze naam veranderen, omdat we niet alleen op de Veluwe wensvragers ophalen maar dat in heel Gelderland en omstreken doen.

Alleen onze naam verandert, ons doel niet. Onze 150 vakkundige vrijwilligers vervullen met liefde de wensen van mensen die niet lang meer te leven hebben.

Sluit dit scherm maar snel en kijk wat we voor u of uw naasten kunnen betekenen.

Dit zal sluiten in 20 seconden

Call Now Button