085 - 080 6635 info@veluwsewensambulance.nl

Promotie bijwonen van goede vriend

Promotie bijwonen van goede vriend

Onderstaande mooie woorden hebben we ontvangen van onze wensvrager en willen we graag met u delen.
“Binnenkort promoveert een heel goede vriend van mij in Kampen. Wat zou ik daar graag bij willen zijn, maar dat kan nu niet meer. ‘Waarom kan dat niet meer?’ ‘Daar heb ik geen energie meer voor.’ ‘Heb je wel eens van de Veluwse Wens Ambulance gehoord?’ En zo ging het balletje rollen.
De medewerkers van het Hospice in Dronten nemen contact op met de stichting Veluwse Wens Ambulance en het resultaat is dat er 27 oktober een grote gele ambulance voor de deur staat met twee alleraardigste vrijwilligers, en een professionele brancard. Van het bed naar de brancard, goed en zorgzaam ingepakt uit het hospice naar de ambulance en op weg naar De Nieuwe Kerk in Kampen, waar de plechtigheid plaats vindt. De koster van de kerk staat ons al op te wachten.
En met dezelfde zorg en aandacht zorgen de vrijwilligers dat ik een mooi plekje tussen het publiek krijg. Voordat de plechtigheid begint word ik nog speciaal welkom geheten door de rector magnificus van de Theologische Universiteit in Kampen, Prof. Dr. George Harinck. Daarna begint de plechtigheid. Mijn vriend Mathusela houdt eerst een praatje over zijn onderzoek zodat iedereen een beetje kan begrijpen waar straks de vragen over gaan. Grappig om te zien dat iemand die altijd heel informeel gekleed gaat daar nu staat in een prachtig rokkostuum. Daarna beginnen de hoogedele professoren hun vragen te stellen die mijn vriend goed weet te beantwoorden. Toch blij dat precies na een uur de pedel roept: ‘Hora est dat is ‘het is tijd’. Er mogen geen vragen meer gesteld worden. De professoren beraden zich en er begint een zacht geroezemoes te ontstaan. Allerlei mensen begroeten me, ik schat in dat ik meer dan de helft ken. Als de bul is uitgereikt aan Mathusela ontstaat er een blije, opgetogen sfeer. We gaan naar de receptie om hem te feliciteren. Het duurt even voordat ik daar ben, want allerlei bekenden spreken me aan en dat blijft zo tot het eind toe. Mathusela en zijn vrouw zijn, met mij, heel blij en dankbaar dat ik er bij kon zijn. Het was fantastisch om het geheel mee te kunnen maken en ook om al die mensen, betrokken bij het studietraject van mijn vriend, te zien en te spreken. De vrijwilligers wachten heel relaxed tot ik er aan toe ben om weg te gaan.
Onderweg naar Dronten nog genieten van al het groen, de kleurende bomen en het geploegde land.
Moe, maar erg gelukkig weer terug in het hospice; nooit gedacht dat ik dit nog zou meemaken: het is gelukt!
Met veel dank aan de medewerkers van het Hospice en natuurlijk van de Veluwse Wens Ambulance en hun vriendelijke en behulpzame vrijwilligers.”
Call Now Button