Rick van Velthuysen – Ambassadeur

Als je in Nederland net iets bekender bent, dan komt er met enige regelmaat een verzoek binnen om een bijdrage te leveren aan een goed doel. Hoe goed bedoeld ook, tijd technisch is het voor mij soms gewoon niet te regelen. Dus, hoe gênant ook, ik moet vaak kieskeurig zijn.

Toen de haast, met alle respect, ‘bloedfanatieke’ vrijwilligers van de Veluwse Wens Ambulance mij vroegen om ambassadeur te worden van hun prachtige club was één bezoek aan hun ‘hoofdkwartier’ in Elburg voor mij voldoende om ‘ja’ te zeggen.

In Nederland koketteren wij graag met het niveau van onze gezondheidszorg. Toch zijn er hiaten te ontdekken, zoals die allerlaatste wensen van mensen in de eindfase van hun leven. Soms kunnen zelfs de meest basale wensen, ondanks het haast finale stadium van de patiënt, in de reguliere zorg een onneembare hobbel lijken te zijn. De medewerkers van de Veluwse Wens Ambulance zijn, door hun vrijwilligers en sponsoren, in staat om puur dankzij hun tomeloze inzet veel van die allerlaatste wensen te verwezenlijken, waardoor zij zichzelf meer dan relevant hebben gemaakt.

Met deze prachtige mensen achter de Veluwse Wens Ambulance is het minste wat ik kan doen mezelf beschikbaar stellen als hun ambassadeur en zo ook een bijdragen kunnen leveren aan het realiseren van emotionele hoogtepunten voor mensen bij wie de dagen helaas aftellen.

Met een vriendelijke groet,

Rick van Velthuysen, Radio Veronica