085 - 080 6635 info@veluwsewensambulance.nl

Rondje door de kalverstal

Rondje door de kalverstal

We kregen dit prachtige wensverslag van dankbare familieleden. 
“Op dinsdag 24 november kwam helaas het bericht dat onze vader uitbehandeld was voor zijn ziekte wat betekende dat hij naar huis zou gaan om op korte termijn te gaan sterven.
Onze vader was een techneut in hart en nieren. In de afgelopen jaren heeft hij bij alle 3 zijn kinderen een handtekening gezet als het ging om de klussen. Naast zijn liefde voor techniek had hij van jongs af aan al de liefde voor de melkveehouderij. Helaas was er voor hem in zijn omgeving niet iemand van wie hij een boerderij kon overnemen dus richtte hij zich op de techniek. Jaren later ging zijn dochter trouwen met een boer. Het leek alsnog of er een kleine droom uit kwam. De afgelopen 10 jaar was hij veel op de boerderij te vinden voor allerlei klussen: gras maaien, inkuilen, koffie drinken en bij aanpassingen in de stal zorgde hij voor het elektrisch.”

Graag naar de boerderij

“Zijn eerste reactie na het bericht dat ze niks meer voor hem konden doen was: “Ik had nog graag een keer naar de boerderij gewild”. Wij wilde deze wens als kinderen graag voor hem mogelijk maken. We hebben contact gezocht met Stichting Veluwse Wens Ambulance en binnen een halve dag was het geregeld. Vrijdag 27 november was het zover. Met de ambulance met ontzettend lieve vrijwilligers is hij naar de boerderij vervoerd. Hij heeft samen met zijn vrouw, dochter, schoonzoon en kleinkinderen zijn laatste rondje door de kalverstal, de kapschuur en de stal gemaakt. Onze vader zou onze vader niet zijn, als hij toch nog een aantal tips gaf hoe zijn schoonzoon dingen anders moest doen. Na nog even uitgebreid bij de melkrobot te hebben gekeken, heeft hij samen met zijn vrouw nog even bij de ouders van zijn schoonzoon koffie gedronken. Deze mensen waren in de loop van de jaren vrienden geworden die hij een warm hart toedroeg.
Hij heeft genoten ondanks dat hij er bewust van was dat het de laatste keer zou zijn. Hij was de vrijwilligers en fotograaf zo ontzettend dankbaar!”

Oud ijzer

“Een week later is hij op 5 december overleden. Onze vader spaarde altijd al zijn oud ijzer op om in te leveren. Dit keer wilde hij er een nieuwe accuboormachine van kopen, maar doordat dit niet meer kon was één van zijn laatste wensen dat dit geld werd gedoneerd aan de Stichting Veluwse Wens Ambulance. Afgelopen week is het oud ijzer weggebracht. Het bracht een mooi bedrag op wat gedoneerd zal worden aan Stichting Veluwse Wens Ambulance. Via deze weg willen wij nogmaals de organisatie, vrijwilligers en de fotograaf hartelijk bedanken dat dit mogelijk is gemaakt!”
Call Now Button