Veluwse Wens Ambulance heet voortaan WensAmbulance Gelderland
085 - 080 6635 info@wensambulancegelderland.nl

Toer de Dellen: een dag om niet te vergeten

Toer de Dellen: een dag om niet te vergeten

Maar liefst 800 deelnemers deden op 17 juni mee aan de Toer de Dellen – een tocht van 30 kilometer door regio Elburg. Bertus Jeensma, wethouder gemeente Elburg, was een van hen. Zijn motivatie? “Het werk van de Veluwse Wens Ambulance is onbetaalbaar.”

In het verleden had Bertus al eens meegedaan aan de Toer de Dellen, dit jaar ging de opbrengst naar de Veluwse Wens Ambulance. Bertus: “Een wens in vervulling laten gaan in de laatste levensfase betekent zó veel voor mensen.”

Het evenement werd een groot succes. “Ik vind het bijzonder dat iedereen kan meedoen. Er waren mensen op de fiets, driewieler, tandem, hand-biker, skeelers en te voet. Wat een veelkleurigheid!” Zelf ging Bertus aan de wandel, samen met een vriend. “De laatste kilometers voelden mijn benen zwaar aan, maar dat was het waard. Het was een feest om mee te doen, ik genoot van de saamhorigheid en de gesprekken met onbekenden.” Wat ook indruk maakte op Bertus, waren de talloze vrijwilligers die zich inzetten om het tot een succes te maken. “Ze hadden alles geregeld en waren ook op de dag zelf druk bezig. Fantastisch, alleen om die vrijwilligers zou je toch al meedoen?”

Met het evenement werd maar liefst 50.000 euro opgehaald voor de Veluwse Wens Ambulance. De opbrengst van Toer de Dellen was geweldig, maar misschien maakte de eensgezindheid nog wel meer indruk op alle aanwezigen. Toen een aantal mensen vertelde over hun persoonlijke drijfveren om mee te doen, pinkten sommige toehoorders een traantje weg. Dit geeft maar weer aan hoe belangrijk het werk van de stichting is: met elkaar maken we verschil voor wensvragers en hun naasten.

Wil je dit indrukwekkende evenement volgend jaar ook bijwonen als deelnemer of als vrijwilliger? Noteer dan alvast 22 juni 2024 in je agenda! 


Alleen onze naam is veranderd!

U zocht misschien naar de Veluwse Wens Ambulance en ziet nu plotseling WensAmbulance Gelderland staan. Toch bent u nog steeds aan het goede adres!

Na tien jaar en bijna 1200 wensritten gaan we onze naam veranderen, omdat we niet alleen op de Veluwe wensvragers ophalen maar dat in heel Gelderland en omstreken doen.

Alleen onze naam verandert, ons doel niet. Onze 150 vakkundige vrijwilligers vervullen met liefde de wensen van mensen die niet lang meer te leven hebben.

Sluit dit scherm maar snel en kijk wat we voor u of uw naasten kunnen betekenen.

Dit zal sluiten in 20 seconden

Call Now Button