Veluwse Wens Ambulance heet voortaan WensAmbulance Gelderland
085 - 080 6635 info@wensambulancegelderland.nl

Vijf vragen achter de schermen – Harriet Knikker

Vijf vragen achter de schermen – Harriet Knikker

Ze geeft af en toe presentaties, begeleidt wensritten, zit in het promoteam en draait telefoondiensten. Vrijwel iedere dag is Harriet Knikker bezig met WensAmbulance Gelderland. Maar dat vindt ze helemaal niet erg. “Ik doe het met liefde.”

Wanneer kwam je in aanraking met WensAmbulance Gelderland?
“Zo’n zeven jaar geleden beklom mijn dochter, samen met mensen met een beperking, de top van de Mont Ventoux in Frankrijk. De opbrengst ging naar een goed doel. Ik zat in het medische team en leerde hier Joey van der Weijden kennen – bestuurslid en oprichter van WensAmbulance Gelderland. Zijn verhalen over het werk vond ik mooi. Na de reis vroeg ik naar het vrijwilligerswerk, toen is het balletje gaan rollen. Ik begon als begeleider van wensritten, maar door de jaren heen zijn er steeds meer taken bij gekomen.”

‘Ik hoop dit nog jaren te doen’

Sinds kort zit je ook in het telefoonteam?
“Klopt, dit is vorig jaar opgestart. Met acht vrijwilligers zorgen we er samen voor dat alle telefoontjes worden beantwoord. We krijgen veel verschillende vragen. Ik realiseer me goed dat het voor veel mensen een grote stap is om contact op te nemen met WensAmbulance Gelderland; ze zitten in een moeilijke periode van afscheid nemen. Het belangrijkste wat we kunnen doen is een luisterend oor bieden en ze verder helpen.”

Hoe vind je het om dit te doen?
“Ik vind het fantastisch werk en ik doe het met liefde. Anders had ik het ook niet volgehouden. Het is heel bijzonder om een bijdrage te leveren in het mogelijk maken van een laatste wens.”

Wat raakt je in dit werk? 
“Oh, zó veel! Zo herinner ik me het afscheid van een echtpaar. Ze waren 65 jaar getrouwd. De vrouw lag in een hospice, de man in het ziekenhuis. We haalden de man met de ambulance op en brachten hem naar het hospice. Onderweg vroeg hij gespannen wat hij tegen zijn vrouw moest zeggen. Ik had geen idee; wat zeg je als je definitief afscheid neemt? Bij het hospice zetten we de twee naast elkaar neer. We lieten ze even alleen, ik zag nog net hoe ze elkaar vasthielden en huilden. Hartverscheurend.”

Wat leer je van dit vrijwilligerswerk?
“Ik besef hoe rijk ik ben: ik ben gezond, heb lieve kinderen en sta volop in het leven. Door het werk weet ik dat het zomaar anders kan zijn. Daarom probeer ik bewust te genieten van kleine dingen. Ik hoop dit nog jaren te doen, werken bij WensAmbulance Gelderland is het mooiste wat er is.”

 


Alleen onze naam is veranderd!

U zocht misschien naar de Veluwse Wens Ambulance en ziet nu plotseling WensAmbulance Gelderland staan. Toch bent u nog steeds aan het goede adres!

Na tien jaar en bijna 1200 wensritten gaan we onze naam veranderen, omdat we niet alleen op de Veluwe wensvragers ophalen maar dat in heel Gelderland en omstreken doen.

Alleen onze naam verandert, ons doel niet. Onze 150 vakkundige vrijwilligers vervullen met liefde de wensen van mensen die niet lang meer te leven hebben.

Sluit dit scherm maar snel en kijk wat we voor u of uw naasten kunnen betekenen.

Dit zal sluiten in 20 seconden

Call Now Button