085 - 080 6635 info@veluwsewensambulance.nl

Vijf vragen achter de schermen – Tiny Hermans

Vijf vragen achter de schermen – Tiny Hermans

Samen met haar man Jos gaat ze op pad om te vertellen over het werk van de Veluwse Wens Ambulance. En dat doet ze graag. Tiny Hermans (69): “Een wensdag heeft veel impact: op de wensvrager en dierbaren. Samen maken ze laatste herinneringen. Ik ben blij dat ik dit werk bekendheid kan geven.”

Vertel, wat doe je?
“Ik geef presentaties, dit doe ik samen met mijn man. We komen op scholen en bij verenigingen, hier vertellen we over hoe een wens in zijn werk gaat en wat de impact ervan is.”

Hoe is het om dit te doen?
“Het geeft voldoening. Ik merk dat het werk van de Veluwse Wens Ambulance mensen raakt. Laatst waren er tijdens een presentatie veel in tranen. Soms vertellen mensen: ‘Ik ken iemand die met jullie is mee geweest, ze had zo’n mooie dag.’ Dat raakt mij dan weer.”

Ben je te boeken?
“Ja, we komen graag langs om te vertellen over de Veluwse Wens Ambulance. Ik zou wel vaker willen spreken op scholen, bijvoorbeeld op de opleiding verpleegkunde. Zodat studenten bekend raken met het werk en hun kennis willen inzetten, door bijvoorbeeld als verpleegkundige mee te gaan.”

Waarom vrijwilligerswerk bij de Veluwse Wens Ambulance?
“Toen ik stopte met werken, wilde ik me inzetten voor een goed doel. Het werk van de Veluwse Wens Ambulance heeft me altijd al aangesproken, het is betekenisvol. Ik ben geen type om achter de geraniums te zitten, maar ik wil iets doen voor een ander. Een wensdag lijkt misschien iets kleins, maar is groots. Ik vind het fijn dat ik dit werk bekendheid mag geven en hiervoor geld kan ophalen. Want de wensambulance is volledig afhankelijk van donaties. En… wat is nou een uurtje van mijn tijd?”

Wat raakt je in dit werk?
“Een wensdag is meer dan zomaar een mooie dag. De gezondheid van de wensvrager is vaak erg kwetsbaar, de dag is zwaar en vermoeiend. Maar de dag brengt vooral een stuk ontspanning; de ellende en narigheid staan even op de achtergrond, mensen bloeien op en genieten intens. Samen met hun dierbaren maken ze laatste herinneringen. Fijn dat we zoveel laatste wensen kunnen vervullen.”

Call Now Button