Veluwse Wens Ambulance heet voortaan WensAmbulance Gelderland
085 - 080 6635 info@wensambulancegelderland.nl

‘Lopen voor Wensen’ hoopt op sponsoring 25 wensen

‘Lopen voor Wensen’ hoopt op sponsoring 25 wensen

Op zaterdag 21 mei lopen de deelnemers aan ‘Lopen voor Wensen’ van Elburg naar Opheusden. Beide plaatsen zijn niet toevallig gekozen, want beiden dienen als uitvalsbasis voor de Veluwse Wens Ambulance. Met de wandeltocht van circa 72 kilometer hopen de deelnemers geld in te zamelen voor het uitvoeren van de laatste wensen van terminaal zieke wensvragers.

Helma van den Berg, bestuurslid van de Veluwse Wens Ambulance, zal proberen de volle 72 kilometer uit te lopen. Zij wordt op haar tocht bijgestaan door nog zo’n 20 lopers.

25 wensen

“Door de coronacrisis hebben we helaas minder activiteiten en promotiemogelijkheden gehad om geld in te zamelen ten behoeve van het uitvoeren van wensritten”, legt Van den Berg uit. “`We willen dus wat extra activiteiten starten en hebben de stoute wandelschoenen aangetrokken. Dat heeft geleid tot deze sponsorloop van onze hoofdvestiging in Elburg naar onze dependance in Opheusden. Een wensrit kost ons gemiddeld zo’n 400 euro. Met deze wandeltocht hopen we geld in te zamelen voor zo’n 25 wensritten”, legt Helma van den Berg uit. “De Veluwse Wens Ambulance heeft de ANBI-status, dus iedere geschonken euro komt ook werkelijk ten goede aan het uitvoeren van wensen.”

Route

De wandelaars vertrekken op 21 mei om 02.00 uur vanuit de vestiging in Elburg. De loop zal gaan via Doornspijk naar Vierhouten. Na een korte stop lopen ze verder via Elspeet naar Uddel. Hier zal een ontbijtstop zijn. Vervolgens gaat de route dwars door het Kootwijkerzand naar Harskamp en via Otterlo naar Ede. Hier sluit na een stop de laatste groep lopers aan en gaat de route door Bennekom naar Wageningen waar de oversteek gemaakt zal worden met de pont naar Opheusden. Daar wacht hen rond 18.00 uur een warm onthaal.

Support

Tijdens de route worden de lopers geleid door ervaren EHBO-ers, blarenprikkers en een masseuse.  De groep wordt gevold door een Can-Am, die het Rode Kruis voor deze gelegenheid ter beschikking heeft gesteld, en één van de drie wensambulances. Wilt u de lopers en daarmee de Veluwse Wens Ambulance steunen? Moedig ze aan langs de route, maar ook uw donatie is zeer welkom op NL05 RABO 0184 5764 15 t.n.v. Veluwse Wens Ambulance, graag onder vermelding van ‘Lopen voor Wensen’.  U kunt ook onderstaande QR-code gebruiken.


Alleen onze naam is veranderd!

U zocht misschien naar de Veluwse Wens Ambulance en ziet nu plotseling WensAmbulance Gelderland staan. Toch bent u nog steeds aan het goede adres!

Na tien jaar en bijna 1200 wensritten gaan we onze naam veranderen, omdat we niet alleen op de Veluwe wensvragers ophalen maar dat in heel Gelderland en omstreken doen.

Alleen onze naam verandert, ons doel niet. Onze 150 vakkundige vrijwilligers vervullen met liefde de wensen van mensen die niet lang meer te leven hebben.

Sluit dit scherm maar snel en kijk wat we voor u of uw naasten kunnen betekenen.

Dit zal sluiten in 20 seconden

Call Now Button